Aparitii in presa

Lumea medicală a fost marcată de un eveniment de elită care a pus din nou urologia timişoreană pe harta internaţională. În perioada 16-18 septembrie 2015, în cadrul Clinicii şi Disciplinei de Urologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „ Victor Babeş” Timişoara, a fost organizat al 2-lea simpozion internaţional intitulat „Clasic şi Modern în Endourologie".

La fel ca şi la prima ediţie, această manifestare ştiinţifică a fost prezidată de două personalităţi ale lumii medicale româneşti: Profesor Dr. Viorel Bucuraş - Şeful Clinicii de Urologie Timişoara - Preşedintele Simpozionului şi Acad.Prof.Dr.Ionel Sinescu - Preşedintele Asociaţiei Române de Urologie - Preşedinte de Onoare.

Simpozionul şi-a derulat programul în Sala de Conferințe a Centrului Oncogen din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu” Timişoara, în zilele de 17.09, între orele 9 şi 17 şi 18.09, între orele 9 şi 15:30.

Au fost prezente personalităţi de marcă ale urologiei naţionale - Prof. Dr. Petrişor Geavlete (Bucureşti), Prof. Radu Boja (Târgu Mureș), Prof. Dr. Gheorghe Bumbu (Oradea), Prof. Ioan Coman (Cluj Napoca), Prof. Ioan Ioiart (Arad), Conf. Dr. Orsolya Martha (Târgu Mureş), Dr. Codruț Răduță (București) precum şi europene - Prof. Peter Alken (Mannheim, Germania), Prof. Andreas Gross (Hamburg, Germania), Prof. Pilar Laguna (Amsterdam, Olanda), Prof. Asoc. Evangelos Liatsikos (Patras, Grecia), Prof. Kemal Sarica (Istanbul, Turcia), Dr. Nicolae Vesa (Isserlohn, Germania).

Participanţii, toţi nume reprezentantive pentru medicina actuală, au dat plus valoare şi au consemnat un schimb interactiv de idei. Simpozionul a constat în expuneri „state of the art”, mese rotunde, dezbateri şi, ceea ce este mai important, în operaţii endoscopice transmise în direct din sălile de operaţii ale Cinicii de Urologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara. Patologia abordată a cuprins litiaza reno-ureterală şi afecţiunile prostatei, metode noi şi moderne de intervenţie şi tratament.

Simpozionul a avut un ecou deosebit de favorabil nu numai printre medicii urologi, dar şi pentru mass media care a relatat pe larg ştiri şi reportaje despre acesta.

Evenimentul a fost un adevărat succes.

Al doilea Simpozion International “Clasic si modern in endourologie” (VIDEO)

La Timisoara a debutat cel de-al doilea SIMPOZION INTERNAȚIONAL ”CLASIC SI MODERN IN ENDOUROLOGIE”, manifestare stiintifica, organizata de Clinica de Urologie a Universitatii de Medicina şi Farmacie „Victor Babes” Timisoara.

Citeste mai departe

Operatii in direct si doctori de renume mondial la Simpozionul International de Endourologie de la Timisoara

Operaţii în direct şi doctori de renume mondial la Simpozionul Internaţional de Endourologie care va avea loc săptămâna viitoare la Timişoara. Clinica de Urologie a Universității de Medicină şi Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, recunoscută pe plan național şi internațional ca și centru de training în endourologie, continuă tradiția manifestărilor științifice în domeniu.

Citeste mai departe

Zece bărbaţi din Timiş, operaţi GRATUIT de cei mai buni urologi din lume, la Timişoara. Ce eveniment medical se desfăşoară

Zece bărbaţi din judeţul Timiş, care au pietre la rinichi sau suferă de diferite afecţiuni ale prostatei, vor putea fi operaţi gratuit, săptămâna viitoare, de unii dintre cei mai buni medici urologi din lume, cu ajutorul unor tehnici moderne. Personalităţi de marcă ale urologiei naţionale şi europene vin la Timişoara, în perioada 16 – 18 septembrie, pentru a participa la cel de-al doilea simpozion internaţional “Clasic şi modern în endourologie”.

Citeste mai departe

Operatii in direct si doctori de renume mondial la Simpozionul International de Endourologie de la Timisoara

In perioada 16-18 septembrie, in urma reușitei manifestarii inaugurale, din urma cu un an, are loc, sub auspiciile Asociației Romane de Urologie, al doilea Simpozion International “Clasic si Modern in Endourologie”

Citeste mai departe

Timisoara da ora exacta in Urologie. Ce se intampla la mijlocul lunii in capitala Banatului?

Centrul de interes in domeniul Urologiei se muta la Timisoara. Timp de trei zile, intre 16 si 18 septembrie, cei mai buni medici din domeniu vor poposi la Spitalul Judetean, unde are loc al doilea Simpozion International „Clasic si Modern in Endurologie”.

Citeste mai departe

Zece pacienți vor fi operați în cadrul unui congres internațional

Operații inedite în cadrul Simpozionului Internațional Clasic și Modern în Endourologie, eveniment ce va avea loc în perioada 16-18 septembrie la Timișoara.

Citeste mai departe